Bricka Borgholms Slottsruin - Öland / Borgholm - Rund 38cm
(0)

Bricka Borgholms Slottsruin - Öland / Borgholm - Rund 38cm

449 kr
Slut i lager
Produktinformation

Njut av lite historia varje dag genom att servera fikat på den här runda brickan. Med ett stort och grafiskt tryck av den kända Borgholms Slottsruin, kan du tänka tillbaka på riddartiden med sina hjältedåd. Borgen började byggas så tidigt som på 1100-talet och stod klar cirka 100 år senare.

Under 1500-talet, när Sverige och Danmark låg i krig med varandra, förstördes Borgholms Slott nästan helt, för att sedan rustas upp igen under Johan III:s tid. För dig som gillar Öland eller som helt enkelt är intresserad av vår svenska historia, är den här vackra brickan ett bra val. Beställ din bricka online hos oss redan idag!

Det var redan under 1100-talet som Borgholms slott började byggas, fast då endast i form av ett torn. Sakta men säkert började fler delar byggas till och under det tidiga 1280-talet tror man att hela slottet var färdigt. Detta är en av Ölands med populära turistattraktioner och den har genom tiderna fått försvara landet från många krig och otaliga strider. 

Våra brickor med Borgholms slottsruin ger dig en liten inblick i en viktig del av den svenska historien. Det vackra motivet passar perfekt till våra brickor. Än idag används slottet, dock inte för att försvara landet utan för utställningar, guidningar och som lokal för den ortens populära riddarskola.

Fakta om Bricka Borgholms Slottsruin - Öland / Borgholm - Rund 38cm
Artikelnr. 300063
Bredd 38
Höjd 38
Vikt 100
Stad Borgholm
[Byggnadstyp] Slott

Våra kunder

tycker att den här produkten är:
0 omdömen Skriv vad du själv tycker om produkten