BRICKA BORGHOLMS SLOTTSRUIN - ÖLAND / BORGHOLM
(0)

Bricka Borgholms Slottsruin - Öland / Borgholm

249 kr
Finns i lager
Leveranstid: 3 arbetsdagar
Produktinformation

Sverige har en minst sagt spännande historia, särskilt för dig som gillar riddartiden. Borgholms Slottsruin är utan tvekan en av Ölands mest kända och besökta turistattraktioner. Det vackra gamla slottet började byggas under 1100-talet, då som ett torn med en omslutande ringmur. Cirka 100 år senare byggdes själva borgen.

Kända landmärken som Borgholms Slottsruin är något alldeles särskilt. Med den här fina brickan med ett grafiskt tryck av Borgholms Slottsruin kan du njuta av borgen varje morgon du ska dricka ditt morgonkaffe. Brickan är 27x20 cm stor och lagom för ditt kaffe, din smörgås och kanelbullen.

Det var redan under 1100-talet som Borgholms slott började byggas, fast då endast i form av ett torn. Sakta men säkert började fler delar byggas till och under det tidiga 1280-talet tror man att hela slottet var färdigt. Detta är en av Ölands med populära turistattraktioner och den har genom tiderna fått försvara landet från många krig och otaliga strider. 

Våra brickor med Borgholms slottsruin ger dig en liten inblick i en viktig del av den svenska historien. Det vackra motivet passar perfekt till våra brickor. Än idag används slottet, dock inte för att försvara landet utan för utställningar, guidningar och som lokal för den ortens populära riddarskola.

Fakta om Bricka Borgholms Slottsruin - Öland / Borgholm
Artikelnr. 300064
Bredd 27
Höjd 20
Vikt 100
Stad Borgholm
[Byggnadstyp] Slott

Våra kunder

tycker att den här produkten är:
0 omdömen Skriv vad du själv tycker om produkten